Mobiltelefon
+86 15653887967
E-post
china@ytchenghe.com

Kontroll av sveisespenning og deformasjon

1. Kontrolltiltak for sveisedeformasjon

(1) Utfør rimelig analyse og beregning av strukturen, bestem sveisedeformasjonen og krympingsreserven, og for komplekse nodekomponenter kan sveisereservekrympingen bestemmes gjennom testing.

(2) Kontroller monteringsklaringen

Kontroller nøyaktig skråbehandlingsnøyaktigheten og monteringsklaringen strengt, og velg riktig sporform og sveisesekvens for å redusere sveisedeformasjonen.

(3) Bruk en deformasjonssikker dekkramme

Monter med nødvendige monterings- og sveisedekkrammer, verktøyfester, støtter og reserverte krympemarginer.

(4) Lag den samlede monteringen i stykker

For komplekse komponenter, så langt det er mulig i blokker, den generelle monteringssveisemetoden for produksjon.

Blokk-til-stykke sveising:

gg

 

(5) Symmetrisk og jevn sveising

Ø Når den tykke platesporsveisingen er sveiset, økes antall omsetninger i henhold til deformasjonen, og sveisingen påføres symmetrisk, og flammekorreksjonen i prosessen er også tilpasset.

med

Ø Når sveisefordelingen til komponenten er i forhold til den geometrisk nøytrale aksesymmetriske fordelingen av komponenten, bruker sveisingen av komponenten symmetrisk jevn sveising for å oppveie den totale deformasjonen av komponenten ved å bruke symmetriprinsippet.

Ø De to sveisene arrangert i henhold til symmetrien av den plane nøytralaksen er symmetriske til hverandre i samme retning, samme spesifikasjon, og sveisingen utføres samtidig, på dette tidspunktet, krympingen eller deformasjonen av de to symmetriske sveisene langs den vertikale retningen til den nøytrale aksen til planet vil balansere og oppheve hverandre.

Ø For å balansere sveisesømmen på et annet symmetrisk plan, er sveisesømmen på begge plan krysssveiset, sveiseretningen er den samme, spesifikasjonen er den samme, slik at alle sveiser må være symmetriske med nøytralaksen til komponent, slik at den totale deformasjonen av komponenten balanseres med hverandre og minimeres.

(6) Still inn sveising omvendt deformasjon i henhold til egenskapene til skjøten

For sveiseskjøten av T-type med stor forlengelse av vingeplaten, forårsaker krympingen av sveisen etter sveising at støttebensdelen av vingeplaten kollapser nedover, og den forhåndsinnstilte reverserte sveisedeformasjonen før produksjon er en effektiv sveisemetode for å kontrollere sveisedeformasjonen.

A. Beregn deformasjonsmengden eller vinkelen til den langstrakte delen av vingeplaten i henhold til sveisestørrelsen (fyllingsmengden), mengden vingeplateforlengelse og tykkelsen på vingeplaten;

B. Sett sammen sveisingen etter sveisingens reverserte deformasjon av den forhåndsinnstilte vingeplaten i henhold til den beregnede estimerte deformasjonsverdien;

C. For den tykkere tykkelsen på vingeplaten undertrykte produksjonen av en spesiell stemplingsform på høykraftpressen direkte antideformasjon;etter at normal montering av primersveisingen er fullført, brukes flammeoppvarmingsmetoden til å forhåndsinnstille sveiseantideformasjonen av vingeplaten

shrinreserve

(7) Rimelig sveisefølge

For lengre sveiser, under forholdene tillatt av strukturen, bør den kontinuerlige sveisen endres til en intermitterende sveis for å redusere deformasjon;som når diskontinuerlige sveiser ikke er tillatt, bør en rimelig sveisesekvens velges for å redusere eller fjerne hverandre fra sveisedeformasjon.Trinnvis loddemetode, fraksjonert trinnvis loddemetode, hoppsveisemetode, vekslende sveisemetode og delvis symmetrisk loddemetode kan tas i bruk.

reserveresvinnreserve

shkage reserveShrige servere

2. Sveisespenningskontroll og elimineringstiltak

(1) Kontroll av sveisespenning

(1) Designtiltak

Ø Minimer antall sveiser og sveisestørrelse på strukturen.

Ø Symmetrisk arrangement av sveiser for å unngå overdreven konsentrasjon av sveiser.

Ø Bruk formen til en skjøt med mindre stivhet.

(2) Prosesstiltak

en.Reduser mengden sveisefyll for å redusere restbelastningen ved sveising

Ø Formuler sveisesporet til den tykke plateskjøten rimelig for å redusere mengden sveisefylling;

Ø Kontroller prosesseringsnøyaktigheten og monteringsgapet til sporet, og unngå å øke mengden sveisefylling;

Ø Kontroller den tykke plate T-sveisesømmen for å styrke sveisevinkelen, unngå å øke sveisefyllingsmengden.

b.Vedta en rimelig sveisesekvens for å redusere restbelastningen ved sveising

Ø Ved sveising på samme komponent bør sveisingen påføres i form av varmespredning og symmetrisk fordeling så mye som mulig;

Ø Når komponentene er sveiset, fra de relativt faste posisjonene av komponentene til hverandre, til de posisjonene som har større relativ bevegelsesfrihet mellom hverandre;

Ø Still inn krympemarginen rimelig på forhånd, skjøten med tydelig krymping vil sveises først, og skjøten med liten krymping sveises senere, og sveisingen bør sveises under minst mulig begrensning.

 srinkae reserve

c.Sørg for at forvarmingstemperaturen, maksimal og minimum mellomlagstemperatur ved sveising skal kontrolleres effektivt, reduser bindingsgraden til sveiseskjøten, reduser det sveisevarmepåvirkede soneområdet og reduser sveiserestspenningen til den tykke platesveisede skjøten;

d.Bruk rimelige sveisemetoder, for eksempel stor smeltende dypsmelting, stor strøm og effektive CO2-sveisemetoder, som kan redusere antall sveisekanaler og redusere sveisedeformasjon og gjenværende stress;

e.Bruk av kompenserende oppvarmingsmetode for å redusere belastningen i sveisen: i sveiseprosessen, varm opp den andre siden av sveisehodet, oppvarmingsbredden er ikke mindre enn 200 mm, slik at den og sveiseområdet samtidig utvides og kontrakt på samme tid, for å oppnå formålet med å redusere sveisespenningen.

f.Hammermetode for å redusere restbelastningen ved sveising: etter sveising brukes en håndhammer med en liten rund hodeflate for å hamre det nære sømområdet av sveisen, slik at metallet i sveisen og nærsømområdet kan utvides og deformert, som brukes til å kompensere for eller utligne den kompresjonsplastiske deformasjonen som genereres under sveising, slik at gjenværende sveisespenning reduseres.


Innleggstid: Jun-06-2022